Použité suroviny receptu Linguine s kuřecím masem a houbami:
510 g těstovin linguine
| 1 lžíce slunečnicového oleje
| 2 stažená a vykostěná kuřecí prsíčka
| 6 stroužků neoloupaného česneku
| 225 g nakrájených hříbků
| 200 ml plnotučné smetany
| sůl
| černý pepř
| 45 g másla
| 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Linguine s kuřecím masem a houbami:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve velké pánvi rozpálíme olej, do něj vložíme kuřecí prsíčka a z obou stran je opečeme dohněda. Oba kousky masa rozpůlíme a v jedné vrstvě rozložíme do pekáčku. V pánvi dusíme ještě asi 3 minuty neoloupaný česnek, aby změkl. Poté jej vyjmeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozetřeme a společně s houbami, smetanou a kořením přidáme ke kuřecímu masu. Pekáček přikryjeme fólií a maso pečeme 20 minut. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě al dente (na skus) a slijeme je. Nasypeme je zpět do hrnce a smícháme s máslem a parmazánem. Poté přesypeme do servírovací mísy a navrch přidáme kuřecí maso a houbovou směs.
Fotky receptu Linguine s kuřecím masem a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!