2 sáčky sušených smržů (40g)
| 1 šalotka nebo malá cibule
| 100 g parmazánu
| 2 lžíce oleje
| 300 ml smetany ke šlehání
| 1 až 2 lžíce citrónové šťávy
| sůl, čerstvě mletý pepř
| 400 g linguine krájené (tenké nudle, případně špagety)
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Linguine se smrži:
Houby máčejte ve zhruba 200ml vlažné vody nejméně 30 minut. Šalotku oloupejte a najemno nakrájejte. Sýr nastrouhejte. Houby vyjměte, propláchněte na sítě a nechejte okapat. Výluh z hub přefiltrujte, abyste zachytili případné nečistoty, a použijte ho na omáčku. Na rozehřátém oleji při mírné teplotě nechejte zesklovatět šalotku. Přidejte houby a krátce opečte. Postupně přidávejte výluh ze smržů a smetanu. Prudce vařte a míchejte, dokud omáčka krémovitě nezhoustne. Omáčku osolte, opepřete a ochuťte citrónovou šťávou. Linguine vařte "na skus" v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Promíchejte je s houbami, petrželkou a 2 lžícemi strouhaného sýra. Zbývající sýr použijte na posypání pokrmu.
Fotky receptu Linguine se smrži:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!