Postup přípravy receptu Lišky v opečeném chlebu:
Bílý chleba nakrájíme na 8 asi 3 cm silných plátků a plátky asi na 4 cm kostky. Každou kostku z jedné strany lehce vydlabeme. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce másla. Chlebové kostky z každé strany opečeme dohněda, vyjmeme a uložíme do trouby, aby nevychladly. Lišky očistíme, odstraníme všechny poškozené části, kloboučky a třeně lehce oškrabeme a konce zarovnáme. Houby vícekrát opereme ve studené vodě a necháme odkapat. Velké houby přepůlíme, menší necháme vcelku. Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Zbylé máslo rozpustíme a šalotky v něm opečeme do zlatova. Přidáme houby za stálého míchání 10 minut dusíme, potom osolíme a posypeme petrželkou. Lišky naplníme do jamek v opečeném chlebu a zbylé houby narovnáme kolem.