Použité suroviny receptu Listový špenát po italsku:
600 g listového špenátu
| 200 g masitých rajčat
| 2 menší stroužky česneku
| 30 g piniových semínek
| 2 lžíce olivového oleje
| dle chuti: čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
| dle chuti: černý pepř
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Listový špenát po italsku:
Špenát propereme a rozebereme. Silné stonky odstraníme. Necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme vroucí vodou. Pak je oloupeme, vyndáme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Piniová semínka opražíme na suché pánvi dozlatova.
Špenát po částech svaříme ve vroucí osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme velmi dobře okapat.
Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a česnek v něm krátce osmahneme. Přidáme špenát a kostky rajčat, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Vmícháme piniová semínka a podáváme.
TIP: Vhodnou alternativou jsou i mražené špenátové listy.
Fotky receptu Listový špenát po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!