Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lívanečky ze sušených hub

fotka Lívanečky ze sušených hub
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Lívanečky ze sušených hub:

4 hrsti sušených hub  | 1 lžička citronu  | 1 lžička octa  | 2 lžičky oleje  | 1 lžička prdop  | 1 vejce  | 1,5 dl mléka  | 1 cibule malá  | trocha vroucí vody  |  drcený kmín  |  sůl

Postup přípravy receptu Lívanečky ze sušených hub:

Večer před přípravou namočíme sušené houby do velmi jemně osolené vody s kávovou lžičkou octa; houby by měly být ponořené (někdy je třeba zatížení).

Další den najemno pokrájenou cibulku osmahneme do jemněhněda na oleji, houby scedíme a nahrubo pomeleme (masový strojek s velkými dírami). Poté je přidáme s kmínem, citrónovou šťávou a solí na olej s osmahnutou cibulkou, naprudko orestujeme, přidáme trochu vroucí vody a dusíme (za občasného míchání). Podle potřeby buď podléváme - či nikoli. Na závěr dušení by měla směs být přiměřeně kompaktní a hustá, nikoliv vodnatá.

Mouku promísíme s kypřícím práškem a vsypeme do mísy. Přidáme špetičku cukru, promícháme, promísíme… Nahrneme do kopičky, uprostřed uděláme důlek a v něm rozleháme mléko smíchané s vejcem a olejem. Vše promísíme a prohněteme, aby vzniklo hladké těsto. Přidáme mleté podušené houby, pepř a sůl a ještě jemně prohněteme, aby houby byly zhruba rovnoměrně rozptýleny v těstě.

Na pánvi rozehřejeme olej, z těsta vykrajujeme polévkovou lžící jakési bochánky, které dáváme na pánev a rozprostřeme je do tvaru a velikosti menšího lívance. Opékáme po obou stranách dozlatova (obvykle se začnou tvořit bublinky jako znak, že houbový lívanec je hotov).

Můžeme mazat sádlem se škvarky, můžeme poklást tence nakrájenými plátky Nivy, můžeme potřít jemně brusinkovým kompotem, můžeme podávat jako přílohu k hovězímu na divoko... atd…



Fotky receptu Lívanečky ze sušených hub:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Lívanečky ze sušených hub
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !