Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Lobio:
500 g fazolí
| 2-4 cibulky
| olej
| 100 ml vinného octa
| po 1-2 lžících sekané natě koriandru, petrželky, celerové nati, kopra a pórků
| po 1/2 lžičce tlučeného koriandru, skořice, hřebíčku
| 1 lžička adžiky
Postup přípravy receptu Lobio:
Fazole předem namočíme a uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme měkké fazole, oslíme a mírně osmahneme. Vinný ocet svaříme s bazalkou či stragonem. Fazole s cibulí přendáme do porcelánové mísy, zalijeme vychladlým vinným octem, přidáme tlučené kořeí, sekanou petrželku, celerovou nať, kopr atd. Pak přidáme buď rajčata nebo ořechy s česnekem nebo natvrdo vařená vejce, celer eventuálně brynzu s kyselou smetanou. Podáváme jako samostatný pokrm.
Fotky receptu Lobio:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!