Vložil: | martinose |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lví hlava:
40 dkg vepřové kýty
| 3 celá vejce
| 1 lžička Wei-su, máčeného škrobu, sójové omáčky
| 1 lžička soli, cukru, pepře
| 4 dkg sušených krevetek
| 3 lžíce zázvorového vína
| 5 dkg bambusových výhonků
| kousek máčeného zázvoru
| Těstíčko:
| 1 celé vejce
Postup přípravy receptu Lví hlava:
Vepřovou kýtu nakrájíme jemně, smísíme s ostatními jemně nakrájenými surovinami a kořením, dobře promícháme a necháme 15 minut uležet. Potom z faše tvoříme koule asi o váze 15 dkg. Koule obalujeme v připraveném těstíčku a smažíme do zlatova. Smažené koule necháme vychladnout a poté je vaříme ve vývaru, do kterého jsme přidali sójovou omáčku, žluté víno, Wei-su a cukr.
Fotky receptu Lví hlava:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!