Postup přípravy receptu Lyonská roštěná:
Roštěnky mírně naklepeme, nařízneme okraje, opepříme je, potřeme z obou stran olejem a necháme dobře hodinu v chladnu odležet. Pak je grilujeme pod předehřátým grilem po každé straně 4 minuty. Mezitím na oleji osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli. Grilované roštěnky osolíme, položíme na lyonské brambory, přelijeme osmahnutou cibuli a zdobíme čerstvou paprikou, rajčaty.
Lyonské brambory: Brambory uvaříme ve slupce oloupe je, nakrájíme na plátky a na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Většinou se však připravují s cibuli: Na másle nejprve osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli, slijeme na jinou pánev a dorůžova na něm osmahneme na plátky nakrájené vařené brambory. Pak je smícháme s osmahnutou cibuli a hned podáváme s roštěnkami.