Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Maďarské zelí:
500 g hlávkového zelí
| 1 menší cibule
| 2 stroužky česneku
| 5 ks paprik
| 8 ks rajčat
| 4 lžíce bílého vína
| 100 g slaniny
| pepř, kmín, sůl
Postup přípravy receptu Maďarské zelí:
Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, okmínujeme, ochutíme utřeným česnekem, přidáme prolisovanou cibuli a vše dobře promícháme. Také papriky a rajčata pokrájíme na nudličky. Pak vyložíme ohnivzdornou misku tenkými plátky slaniny, vložíme vrstvu zelí, vrstvu papriky s rajčaty a opět vrstvu zelí. Do 2 dl vody přilijeme víno, tekutinu nalijeme na zelí a vrch poklademe tenkými plátky slaniny. Maďarské zelí pečeme asi hodinu v předehřáté troubě.
Fotky receptu Maďarské zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!