Postup přípravy receptu Madridský kotlík:
Do hrnce s dostatečným množstvím studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a slepici. Když začne voda vařit, přidáme cizrnu, kterou jsme na noc namočili do vody. Tři hodiny vaříme na mírném ohni a odstraňujeme tvořící se pěnu. Po hodině přidáme morkovou kost, za další dvě hodiny brambory, mrkev, celer, osolíme a dovaříme.
V dalším hrnci uvaříme nakrouhané zelí společně s klobásou. Jakmile je zelí uvařené, osmažíme ho v troše oleje s nadrobno nasekaným česnekem a lžičkou mleté papriky. Vývar přelijeme do další nádoby. Jakmile začne vařit, přidáme nudle a dovaříme. Servírujeme nejdříve polévku, jako druhý chod cizrnu, brambory a další zeleninu a nakonec masité pokrmy.