Postup přípravy receptu Majerův guláš:
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ. Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření. Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké. Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit. Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá. Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.