Použité suroviny receptu Makaronový nákyp s brokolicí :
800 g brokolice
| 250 g makaronů
| 3 vejce
| 250 ml smetany ke šlehání
| 80 g eidamu
| trochu kuřecího vývaru
| 3 stroužky česneku
| špetka bazalky
| bílý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Makaronový nákyp s brokolicí :
Makarony uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme ve vodě. Scedíme a polovinu množství brokolice dáme stranou. Zbývající brokolici, vejce, smetanu a sýr rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem. Středně hustou omáčku dochutíme prolisovaným česnekem, bazalkou, pepřem a osolíme.
Makarony a brokolici střídavě vrstvíme do tukem vymazané zapékací mísy a zaléváme krémem.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Před koncem tepelné úpravy posypeme pokrm nastrouhaným tvrdým sýrem.
Fotky receptu Makaronový nákyp s brokolicí :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!