Použité suroviny receptu Makarony na slovenský způsob:
400 g makaronů
| 1 cibule
| 100 g anglické slaniny
| zelená petrželka
| 1 lžíce oleje
| 150 g čočky
| 500 ml zeleninového vývaru z kostky
| sůl
| 100 ml šlehačkové smetany
Postup přípravy receptu Makarony na slovenský způsob:
Cibuli nasekáme na drobné kostičky. Slaninu nakrájíme na nudličky, petrželku omyjeme a nadrobno nasekáme. Slaninu rozškvaříme dokřupava, vyndáme ji z pánve a ve vypečeném tuku osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme přebranou a omytou čočku a chvíli opékáme. Zalijeme vývarem a asi 10 minut povaříme. Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, do které přidáme lžíci oleje, scedíme a necháme okapat. Do čočky vmícháme smetanu a nasekanou zelenou petrželku, osolíme. Makarony smícháme se slaninou a čočkou a posypeme nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Makarony na slovenský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!