Použité suroviny receptu Malé bramboráčky jako příloha k masu:
4 větší brambory
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce majoránky
| dle chuti mletého pepře
| 1 celé vejce
| dle potřeby hladké mouky
| dle potřeby mléka
Postup přípravy receptu Malé bramboráčky jako příloha k masu:
Oloupané brambory nastrouhat na jemné proužky. Během míchání přidat prolisovaný česnek, majoránku a pepř. Vyklepnout 1 vejce a zalít mlékem a zasypat moukou tak akorát na vláčné těstíčko. Neé řídké ani ne příliš husté. Lžící by mělo jít krásně rozetřít na pánvi.
Do rozpáleného oleje klást lžící po dvou kopečcích těsto a rozetřít na malé oválky. Tyto opéci dozlatova, dávám méně oleje ve kterém smažím, jsou pak jemnější.
U nás doma je máme nejraději k masové směsi - číně, ale jsou vynikající i k smaženým játrům na přírodní způsob se zeleninovou oblohou. Nezbývá mi než dodat: dobrou chuť :-)
Fotky receptu Malé bramboráčky jako příloha k masu: