1 malá stopka řapíkatého celeru
| 2 lžíce másla
| 3 lžíce poluhrubé mouky
| 1/4 l horkého mléka
| špetka soli
| špetka pepře
| špetka strouhaného muškatového oříšku
| 3 bílky
| 2 žloutky
| špetka soli
| 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
| máslo na vymazání 4 formyček s vysokým okrajem, o průměru asi 8 cm
Postup přípravy receptu Malé sýrové nákypy:
Celer nakrájíme na tenké plátky. Vložíme ho do nádoby s rozehřátým máslem, posypeme moukou a osmahneme. Zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Troubu vyhřejeme ne teplotu 180 stupňů. Formičky vymažeme máslem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do vychládlé kaše postupně přidáváme žloutky a tvrdý sýr, naposled přidáme tuhý sníh. Sýrové nákypy pečeme do zlatova asi 30 minut. Zpočátku asi 15 minut, troubu neotvíráme. Nákyp servírujeme horký.
Fotky receptu Malé sýrové nákypy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!