Postup přípravy receptu Mandlová vepřová pečeně:
Do 2 mističek dáme samostatně mandle a rozinky. Přelijeme (spaříme) vroucí vodou a necháme 3 – 5 minut odležet. Madle oloupeme a vodu z rozinek slijeme. Do mixeru vložíme oloupané mandle a rozinky, přidáme šťávu z 1 citronu, 2 lžičky soli , 2 lžičky směsi koření „Pečená masa“ a 5 lžic oleje. Mixujeme, až se mandle rozdrtí a vznikne řidší kašovitá hmota. Vepřové maso opláchneme studenou vodou a umixovanou marinádu vetřeme do masa (chvíli to trvá). Dle možností maso necháme v chladnu odležet (24 hodin). Několikrát během marinování obrátíme.
Maso přendáme do pekáče podlijeme vodou, přidáme 2 střední nakrájené cibule, přikryjeme a vložíme do rozpálené trouby. Asi 15 minut pečeme na maximum (aby se povrch masa „zatáhl“ a maso uvnitř zůstalo šťavnaté) , potom asi 2 hodiny (dle velikosti masa a typu trouby) při 200 °C. Při pečení maso podléváme vodou a poléváme výpekem.
Ke konci odkryjeme a pečeme ještě tak dlouho, až povrch masa zrůžoví a výpek z masa (s cibulkou a marinádou) se změní v „sos“, vhodný k přelití porcí masa na talíři.