4 krůtí řízky po 175 g
| špetka bílého pepře
| špetka soli
| 2 lžíce hldké mouky
| špetka sladké smetany
| 50 g másla
| 100 g mandlových lupínků
| 2 půlky broskví z konzervy
Postup přípravy receptu Mandlové krůtí řízky:
Krůtí řízky omyjeme, osušíme a důkladně odblaníme. Do krůtího masa z obou stran vetřeme pepř. Sůl smícháme s moukou a paprikou a řízky v této směsi obalujeme. Přebytečnou mouku sesypeme. Na velké pánvi rozehřejeme plovinu másla a řízky 1 minutu opékáme z obou stran. Řízky vyjmeme a obalíme v mandlových lupínkách. Mandlové lupínky pořádně vztlačíme do masa. Na pánev dáme zbylé máslo, řízky opékáme z každé strany ještě 4 minuty. Hotové nakrájíme na nudličky a ohřejeme v oleji.Horkými broskvovými nudličkami obložíme krůtí řízky.
Fotky receptu Mandlové krůtí řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!