250 g mandlí
| 300 g moučkového cukru
| 1 bílek
| 1 - 2 potravinářské barvy (např. červená nebo zelená) - záleží na druhu ovoce, jaké chceme dělat
| hrst hřebíčků (koření :-))
Postup přípravy receptu Mandlové ovoce:
Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 1 minutu, poté je scedíme, oloupeme a umeleme. Smícháme je s moučkovým cukrem a bilkem, vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do každé přidáme pár kapek nějaké potravinářské barvy - pro přípravu jablíček červené a zelené, pro přípravu hrušek zelené a žluté....atd. Prohněteme a části těsta vytvarujeme do požadovaných tvarů (příp. vyválíme na válu a poté vykrajujeme pomocí vykrajovátek zvolené tvary). Tip: jako imitaci stopek používám opláchnuté hřebíčky.
Fotky receptu Mandlové ovoce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!