Vložil: | Torta |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mandlový krokant:
300 g cukru
| 150 g mandlí
| 50 g rozpuštěné hořké čokolády na vaření
| 30 g másla
| 40 ml smetany
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Mandlový krokant:
Cukr necháme pozvolna zkaramelizovat cca v 8 lžících vody (cukr vhozený do vody povaříme cca 3 minuty). V další nádobě zahřejeme smetanu s máslem a pak ji přidáme k cukru. Přimícháme mandle nasekané na plátky. Mandlovou směs nalijeme na předem vymaštěný plech. Než ztuhne, nakrájíme cca 2x5 cm dlouhé plátky. Konce ztuhlých plátků z obou stran namočíme v rozpuštěné hořké čokoládě.
Fotky receptu Mandlový krokant:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!