Postup přípravy receptu Marcipánová kolečka:
Uveďte do varu asi litr vody, přisypte mandle a nechte chvilku povařit. Mandle slijte do síta, ochlaďte studenou vodou. Vyloupejte ze slupek a nechte asi hodinu proschnout. Poté mandle umelte na mlýnku, nebo v mixéru najemno. Smíchejte v míse s moučkovým cukrem a podruhé je jemně umelte. Nakonec hmotu propracujte rukama. Přidejte mandlový olej a vodu. Hotovou hmotu rozpůlte a polovinu zpracujte s kakaem a koňakem.
Obě hmoty vyválejte na troše moučkového cukru na dva stejně velké, 2–3 mm silné pláty. Jeden potřete vodou, druhý na něj přiložte a přimáčkněte. Na širší straně zaviňte. Z roličky krájejte asi 1 cm silná kolečka. Ta z poloviny namočte do čokoládové polevy. Když poleva ztuhne, můžete marcipánová kolečka jako bonbony zabalit do celofánu, aby neoschla a vydržela dlouho vláčná.