Postup přípravy receptu Marcipánové koláčky:
Na vál vsypeme mouku, cukr, sůl, vejce a přidáme změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut v chladu uležet.
Na vále vyválíme plát 2 mm silný a vykrájíme z něj 80 koláčků. Přendáme je na plech, na který jsme položili pečící papír. Upečeme je tak, aby zůstaly bledé.
Marcipán zpracujeme s rumem a 50 g moučkového cukru. Tence vyválíme vykrojíme 40 placiček.
Spodní stranu koláčku namažeme marmeládou, přiklopíme druhým kouskem koláčku, mezi to položíme ještě marcipánové kolečko.
Moučkový cukr vymícháme s meruňkovicí a potřeme jím vršek horního koláčku. Koláčky slepíme a nahoře je posypeme pistáciemi, ještě než poleva zaschne.