Postup přípravy receptu Marcipánové kytičky na lineckém:
Linecká kolečka:
platí prvních 6 přísad. Do prosáté mouky a cukru nastrouháme změklé máslo, přidáme vejce a špetku citronové kůry a vanilkový cukr a vypracujeme linecké těsto. Rozválíme ho a vykrajujeme kolečka nebo kytičky, které ve středně rozehřáté troubě upečeme dorůžova.
Marcipánové kytičky:
platí přísady 7-11. Prosijeme cukr a sušené mléko, nastrouháme do toho změklé máslo, kápneme pár kapek mandlové tresti a pro začátek 3 lžíce vody. Zpracováváme těsto. Je-li příliš husté, opatrně po lžičkách přidáváme vodu. Když se voda moc vsákne, těsto by bylo příliš řídké. Opravdu postupujeme s vodou opatrně! Je-li těsto příliš řídké, přidáváme cukr. Až máme marcipán zpracovaný (tuhost asi jako u dětské plastelíny), vtláčíme jej do formiček na košíčky nebo na čokoládu (čím ozdobnější, tím lepší, mám zkušenost s kytičkama). Formičku vysypáváme cukrem, aby se nám marcipín nelepil. Stačí 1 formička, protože marcipán ihned vyklápíme.
Čokoládový krém:
platí přísady 12-15. Z uvedeného na mírném plameni uvaříme krém, který necháme vychladnout.
Postup na cukroví:
Na linecká kolečka kápneme krém, na který položíme marcipánovou kytičku (aby se přilepila) a na kytičce můžeme ještě krémem uprostřed udělat ozdobnou tečku.