Použité suroviny receptu Marcipánové mufiny s třešněmi:
200 g marcipánové hmoty
| 1 sklenice třešní (370 ml)
| 150 g másla nebo rostlinného tuku
| 100 g cukru
| pár kapek mandlového aroma
| špetka soli
| 2 vejce
| 170 g polohrubé mouky
| 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 2 lžíce moučkového cukru
| 25 dkg sekaných pistácií
| 24 papírových formiček
Postup přípravy receptu Marcipánové mufiny s třešněmi:
1. Nejprve nahrubo nastrouháme 100 g marcipánu. Třešně necháme okapat. Změklý tuk vyšleháme do krému s cukrem, vanilkovým cukrem, mandlovým aroma a špetkou soli. Přidáme nastrouhaný marcipán a postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do krému. Nakonec do těsta zapracujeme okapané třešně.
2. Formu na mufiny vyložíme vždy dvěma papírovými formičkami. Do nich rozdělíme těsto. Zbylých 100 g marcipánu nakrájíme na kostičky a dáme na povrch těsta. Pečeme v troubě při mírné teplotě asi 25 minut.
3. Upečené mufiny necháme vychladnout. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a na sekanými pistáciemi.