Postup přípravy receptu Marcipánový piškotový dort:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky, cukr a citrónovou kůru utřeme do krému se 2 lžícemi horké vody, bílky ušleháme. Prosijeme mouku, solamyl, prášek do pečiva, promísíme v těsto, vmícháme sníh. Naplníme formu. Pečeme 20 minut, vyklopíme. Po zchladnutí rozřízneme na 3 pláty.
Ušleháme smetanu, ztužovač a moučkový cukr. Jeden plát potřeme rozehřátou zavařeninou, na druhý rozetřeme šlehačku. Pláty položíme na sebe. Dort potřeme kolem dokola zbylou zavařeninou.
Marcipán uhněteme s 250 g moučkového cukru, 500 g obarvíme žlutě, 100 g růžově a 50 g zeleně. Na 1 lžíci cukru vyválíme 400 g žlutého marcipánu, položíme na dort a přitlačíme. Přečnívající marcipán odřízneme a zabalíme do ruličky. Z ostatních zbylých barev vymodelujeme růžičky.