Použité suroviny receptu Marinovaná artyčoková srdíčka:
cca 20 sterilovaných artyčokových srdíček
| 200 ml panenského olivového oleje
| z jednoho citrónu šťáva a kůra
| 2-3 stroužky česneku
| 1 lžička soli
| 6 lžic octa
| 1/2 svazku estragonu
| dle chuti: čerstvě tlučený černý pepř
Postup přípravy receptu Marinovaná artyčoková srdíčka:
Artyčoky vlijeme do síta a necháme dobře okapat. Podélně je rozpůlíme a přendáme do mísy. Česnek utřeme se solí, přidáme ocet, citrónovou kůru a šťávu, dobře promícháme a přidáme k artyčokům. Estragon nasekáme najemno a tenkým proužkem k němu přiléváme olej. Šleháme metlou. Zálivku nakonec vydatně opepříme a přelijeme s ní artyčoky. Uložíme asi na 5 hodin do ledničky a podáváme vychlazené.
Fotky receptu Marinovaná artyčoková srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!