Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 1 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 1 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaná kachní prsa:
2 kachní prsíčka
| směs koření:anýz, koriandr,sečuánský pepř,5-druhů koření,sůl
| 1 lžička čerstvého zázvoru
| 1 lžička sojové omáčky
| 1 lžíce oleje
| 1 červená paprika
| 1 svazek jarní cibulky
| 1 feferonka
| 1 šálek silného buillonu nebo fondu z divočiny
| studené máslo
| 1 lžíce rýžového vína
Postup přípravy receptu Marinovaná kachní prsa:
Prsa opereme ve studené vodě, osušíme, přebytečný tuk
odřízneme, ale ponecháme, kůží křížem nařízneme (aniž bychom nařízli maso).
Pro marinádu smícháme rozdrcenou směs koření, sojovou omáčku a olej a směsí důkladně natřeme prsa ze všech stran, uložíme přiklopené do chladu na minimálně 5 hodin.
Troubu předehřejeme na 200°C. Marinovaná prsa vložíme kůží dolů na mírně zahřátou pánev a opékáme bez tuku 4-5 minut, obrátíme a znovu opékáme cca. 4 minuty spolu s odříznutým tukem.
Opečená prsa vyjmeme a dáme doprostřed trouby kůží nahoru na 10 minut.
Poté vyjmeme a dáme do tepla.
Z výpeku slijeme polovinu tuku a na zbylém podusíme cibulku
a ostatní zeleninu, zalijeme rýžovým vínem, krátce povaříme, sejmeme z plotny a zamontujeme studené máslo.
Prsa nakrájíme napříč na tenké plátky.
Fotky receptu Marinovaná kachní prsa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!