Použité suroviny receptu Marinovaná krkovice v medu a pivu:
800 g krkovice vcelku
| 100 ml medu
| 100 ml piva
| 5 lžic plnotučné hořčice
| 8 stroužků česneku
| 30 ml oleje
| hrst majoránky
| lžička drceného kmínu
| lžička mletého zázvoru
| lžíce červené mleté papriky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Marinovaná krkovice v medu a pivu:
Česnek nasekáme najemno a smícháme spolu se všemi výše uvedenými ingrediencemi, vetřeme do krkovice, zbytek marinády přelijeme přes krkovici a necháme přes noc proležet. Druhý den zprudka opečeme kus krkovice ze všech stran, potom pozvolna dopékáme na grilu pod poklicí cca 1 hodinu, při grilování otáčíme.
Pro urychlení proležení i propečení můžeme krkovici předem nakrájet na plátky, marinovat a grilovat již jednotlivé porce.
Fotky receptu Marinovaná krkovice v medu a pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!