Postup přípravy receptu Marinovaná krůtí prsa s brokolicí:
Maso omyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Citronovou šťávu smícháme s drůbežím vývarem a maso do této marinády naložíme. Poklademe cibulí, lístky meduňky a plátky citronu. Vše zakryjeme a necháme přibližně 2 hodiny rozležet.
Maso vyjmeme a osušíme, marinádu scedíme: tekutinu a kolečka cibule dáme stranou. Maso opečeme na 2 lžících přepuštěného másla dozlatova, opepříme, podlijeme marinádou a asi 1 hodinu dusíme.
Mezitím si očistíme brokolici, rozebereme ji na růžičky a vaříme asi 8 minut v osolené vodě.
Hotové maso vyjmeme a stále je udržujeme teplé. Do výpeku přilijeme smetanu ke šlehání a krátce povaříme. Z mouky a zbylého přepuštěného másla uhněteme malý knedlíček, který za stálého míchání rozpustíme v omáčce a zhruba 5 minut povaříme. Vše podle chuti osolíme a opepříme.
Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla nebo rostlinného tuku, na kterém opražíme mandlové lupínky, vložíme uvařené růžičky brokolice a všechno dobře promícháme. Na zbytku tuku opečeme odložená kolečka cibule. Krůtí maso nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a obložíme kolečky cibule a brokolicí s mandlovými lupínky.