Vložil: | Rebelka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaná vepřová roláda:
3 kg vepřového ramínka
| 3 lžíce slunečnicového oleje
| 400 ml hovězího vývaru
| Marináda:
| 750 ml červeného vína
| 300 ml olivového oleje
| 4 rajčata
| 2 mrkve
| 6 stroužků česneku
| 4 řapíky celeru
| 1 porek
| sůl, pepř
| 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu Marinovaná vepřová roláda:
Všechny ingredience na marinádu - mrkve nakrájené na plátky, přepůlená rajčata, drcený česnek, řapíky celeru pokrájené na kousky atd. důkladně promícháme v kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme vepřové maso ze všech stran dohněda. Pak je vložíme do marinády a necháme 1-2 noci v chladu marinovat. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso vyjmeme z marinády a ponecháme stranou. Marinádu necháme v hrnci odvařit na asi 3/4 původního objemu. Přilijeme vývar, uvedeme znovu do varu a vrátíme vepřové maso. Přikryjeme poklicí a pečeme v troubě asi 4 hodiny. Poté maso opět vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu přecedíme přes síto do čistého hrnce a vaříme asi 1/4 hodiny, dokud šťáva přiměřeně nezhoustne. Osolíme a opepříme dle chuti. Maso podáváme polité šťávou.
Fotky receptu Marinovaná vepřová roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!