Postup přípravy receptu Marinované dušené hovězí:
Maso umyjeme, usušíme. Tučnou slaninu nakrájíme na tenké proužky, pečeni posypeme pepřem a obložíme kousky slaniny.
Pro marinádu očistíme a na drobné kousky nakrájíme česnek, cibuli a karotku. Bobkové listy, petrželku, tymián a sójovou omáčku přidáme k cibuli a karotce a zalijeme červeným vínem. Maso vložíme do marinády (musí být ponořeno), necháme několik hodin marinovat, nejlépe přes noc.
Prosrostlou uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, očistíme rajčata a pórek, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Maso vyjmeme z marinády a osušíme, rozpálíme olej v pekáči, přidáme pórek a rajčata. Do pekáče dáme nakrájenou slaninu, krátce opražíme, v tom pak maso opečeme po všech stranách. Pečeni polijeme koňakem, zapálíme, když shoří, zalijeme 1 šálkem vody a 1 šálkem marinády.
Přikrytou pečeni dáme do vyhřáté trouby o teplotě 200 stupňů na cca 2 a 1/2 hodiny.
Šťávu před servírováním procedíme.