Postup přípravy receptu Marinované hovězí na víně:
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do hrnce, přilijeme bílé víno i ocet a přidáme koření (bobkový list, rozmarýn, pepř a jalovec). Uvedeme do varu, krátce provaříme a necháme vychladnout.
Maso vložíme do studené marinády a necháme ho 24 hodin marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme. Potom maso vyndáme, osušíme a prosolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji maso dobře opečeme, přilijeme marinádu a uvedeme do varu. Pod poklicí dusíme asi 80 minut na středním plameni. Chleba rozdrobíme, přidáme k masu a promícháme. Spolu ještě 15 minut dusíme.
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Kedlubny i cibulky vhodíme do vroucí osolené sladké vody a necháme je 12 minut provařit. Poté je vyndáme, necháme okapat a promícháme s rozpuštěným máslem.
Měkké maso vyndáme. Výpek rozmixujeme na pyré (koření můžeme vyndat), dolijeme do obsahu 500 ml vodou, provaříme a ochutíme solí a pepřem.
Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na servírovací mísu. Maso obložíme zeleninou, přelijeme trochou omáčky a ozdobíme petrželkou a snítkou čerstvého rozmarýnu. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku zvlášť.
Marinované hovězí na víně nejlépe doplní těstoviny.