Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinované hovězí plátky :
1 kg zadního hovězího nakrájeného na plátky
| 100 g tuku
| 2 ks cibule
| 1 svazeček koření (petrželka, tymián, bobkový list)
| sůl
| pepř
| Marináda:
| 1 sklenka červeného vína
| 2 lžíce oleje
| šťáva z 1 citronu
| 2 snítky petrželky
| 1 ks bobkový list
| trochu estragonu
| trochu tymiánu
| pepř
Postup přípravy receptu Marinované hovězí plátky :
Naklepané maso naskládáme do mísy, přidáme všechno koření k marinování a přelijeme vínem, olejem a citrónovou šťávou. Necháme přes noc marinovat, a máme-li možnost, jednou je v této době obrátíme. Před přípravou maso pečlivě osušíme, dáme do kastrolu na rozehřátý tuk, po obou stranách je opečeme, oheň stáhneme na minimum a dusíme 15 minut. Poté je přelijeme profiltrovanou marinádou, osolíme, opepříme, přidáme svazeček koření a celé cibule. Přikryté zvolna dusíme doměkka. Nakonec odstraníme koření a podáváme. Celkova připrava trvá víc jak jeden den.
Fotky receptu Marinované hovězí plátky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!