Použité suroviny receptu Marinované kuře pečené naplocho:
1 velké kuře
| 2 cibule
| 2 lžíce sekané čerstvé petrželky
| Na marinádu:
| 8 stroužků česneku, oloupaných
| 1 cibule, oloupaná
| 60 ml olivového oleje
| šťáva ze 2 pomerančů a ½ limetky
| 1 lžička soli
| 1/2 lžičky římského kmínu
| 1 lžička sušeného oregana
| pepř
Postup přípravy receptu Marinované kuře pečené naplocho:
1. Připravte marinádu: cibuli a česnek nakrájejte najemno a vhoďte do rozehřátého oleje. Duste dvě minuty, pak přilijte šťávu z ovoce a ještě pět minut povařte. Osolte, ochuťte kořením a krátce rozmixujte v kuchyňském robotu. Nechte vychladnout.
2. Z kuřete mezitím odřízněte páteř, rozevřete ho a otočte kůží nahoru. Na několika místech maso dlaní stlačte. Rozložené kuře zpevněte dvěma špízovými jehlami, vedenými vždy od stehna ke křídlu (viz fotografie; jehly můžete také vpíchnout křížem). Takto upravené maso položte do dostatečně velké nádoby a polijte marinádou – snažte se ji přitom dostat i pod kůži. Přikryté uložte do druhého dne v lednici.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Cibule oloupejte, pokrájejte na plátky a vsypte do pekáče. Nahoru položte kuře a zalijte použitou marinádou. Pečte asi hodinu a čtvrt, dokud není kuře propečené (při vpíchnutí ze stehna vytéká čirá šťáva). Posypte petrželkou.
Fotky receptu Marinované kuře pečené naplocho:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!