Vložil: | Ataner1 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinované maso, které je vždy po ruce:
750 g vepřové kýty
| 3 ks vejce
| 2 lžíce solamylu
| 1,5 lžíce maggi
| 1,5 lžíce majoránky
| 1 lžička soli
| 1/4 lžička pepře
| 1/2 lžičky mletého kmínu
| 1/2 lžičky kari
| 1/2 lžičky vorčestru
| chilli
| 10 stroužků česneku
Postup přípravy receptu Marinované maso, které je vždy po ruce:
Z kýty nakrájíme řízky a naklepeme je. Ostatní suroviny promícháme a uděláme z nich omáčku. Do té namáčíme řízky jeden po druhém a skládáme do zavařovací sklenice. Tu pak pokryjeme alobalem a dáme do lednice. Takto naložené řízky vydrží v lednici týden a rychlá večeře je stále po ruce. Pak stačí řízky jen rychle opéct na oleji.
Maso chutná jako v bramboráku a kdo jednou ochutnal, chce další a další .....
Dobrá je zeleninová obloha, nebo salát a jako příloha stačí chleba, pokud maso děláme k obědu, tak jsou dobré štouchané brambory, hranolky apod.
Fotky receptu Marinované maso, které je vždy po ruce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!