Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaný jelení hřbet :
1 svazek polévkové zeleniny,
| 1/2 l červeného vína,
| 1 bobkový list,
| 6 bobulí jalovce,
| 1 lžička černého pepře,
| 2 kg jeleního hřbetu,
| 200 g slaniny,
| 1 lžička soli,
| 4 lžíce oleje,
| 1/4 l smetany,
| 1 krajíc černého chleba,
| 2 lžíce rybízové zavařeniny
Postup přípravy receptu Marinovaný jelení hřbet :
Zeleninu a cibule nakrájejte na kostičky. Povařte 10 minut s červeným vínem, bobkovým listem, jalovcem, pepřem a nechte vychladnout. Jelení hřbet protáhněte slaninou a naložte do připravené marinády. Dva dny ponechte v chladu a obracejte.
Maso osolte a přendejte na pekáč. Olej zahřejte na vysokou teplotu a přelejte jím maso. Pekáč vložte do trouby a postupně přidávejte zeleninu a marinádu.
Upečené maso vyndejte, zeleninu a vypečenou šťávu z pekáče propasírujte sítem. Přidejte smetanu, rozdrobený chléb a rybízovou zavařeninu. Krátce povařte, ochuťte a přes síto nalijte do omáčníku.
Fotky receptu Marinovaný jelení hřbet :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!