Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Marinovaný králík v červeném víně:
1 králík, naporcovaný
| 1 l těžšího červeného vína
| 3 mrkve
| 1 svazek řapíkatého celeru
| 1 pór
| 1 cibule
| 4 stroužky česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| 3-4 bobkové listy
| 3-4 zrnka jalovce
| 3-4 hřebíčky
| 1 litr masového vývaru
| 2 lžíce mouky
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Marinovaný králík v červeném víně:
Ve větší pánvi si na olivovém oleji orestujeme králíka po dobu 10-15 minut. Potom slijeme kapalinu, kterou maso pustí a maso opláchneme studenou vodou. Porce králíka vložíme do velké mísy spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Zalijeme vínem a necháme v chladničce uležet minimálně na 24 hodin. V široké pánvi rozehřejeme olej do kterého vložíme marinované porce a krátce je opečeme. Pak vše osolíme a přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme a občas podléváme vývarem a marinádou s červeného vína. Již měkké porce masa vyjmeme a uložíme v teple. Rozmícháme mouku v trošce teplého vývaru a tuto směs vlijeme do šťávy po králíčím mase. Promícháme a krátce povaříme až omáčka zhoustne. Omáčkou zalijeme porce králíka a podáváme s těstovinami nebo s bagetou.
Fotky receptu Marinovaný králík v červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!