500 g ovčího sýra
| Na marinádu:
| 500 g červené cibule
| 100 g černých oliv bez pecek
| 60 ml olivového oleje
| 30 ml červeného vinného octa
| 2 polévkové lžíce provensálského koření
| 3 stroužky česneku
| zrnka pepře
Postup přípravy receptu Marinovaný ovčí sýr:
Ovčí sýr nakrájejte na kostičky o hraně 2 až 3 cm. Cibuli na marinádu oloupejte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte a jednotlivé stroužky nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek smíchejte s olivami a bylinkami. Do směsi vmíchejte olivový olej, ocet a zrnka pepře. Sýr naplňte do sklenice a uzavřete víčkem. Při uchování v chladničce nebo na jiném chladném místě je trvanlivost takto marinovaného sýra až dva měsíce. Podávejte s pečivem a se sklenkou červeného vína.
Fotky receptu Marinovaný ovčí sýr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!