Použité suroviny receptu Marinovaný smetanový řízek:
2 ks vepřový řízek
| 150 g polský salám nebo klobása výrazné chuti - oloupaný nakrájený na kostky
| 300 g tvrdý sýr
| 150 g žampiony čerstvé nakrjené na plátky - podušené na másle
| 1 lžíce sekané zelené petrželky
| 20 g na podušení žampionů
| 300 ml smetana sladká
| Na přípravu smažených řízků:
| 2 vejce
| 30 g hladká mouka
| 60 g strouhanka
| paprika mletá pálivá
| olej
Postup přípravy receptu Marinovaný smetanový řízek:
Obvyklým způsobem obalíme a usmažíme řízky, necháme je vychladnout a položíme na dno ploché zapékací nadoby -
promícháme nakrájený salám, část nakr. sýra a na másle podušené žampiony a směsí poklademe smažené řízky posypeme sekanou zelenou petrželkou zalejeme sladkou smetanou a necháme v chladničce 24 hod marinovat.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou) na 180°C, řízky se směsí pečeme cca 45 min přičemž posledních 15 min posypané strouhaným sýrem. Podáváme s oblíbenou libovolnou přílohou doplněnou o salát z čerstvé zeleniny.(s jogurtovým dresinkem ).
Fotky receptu Marinovaný smetanový řízek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!