Postup přípravy receptu Marinové houbové kloboučky:
Očištěné kloboučky hub vložíme do kastrůlku s vodu, kostkou MAGGI Bylinky bazalka a tymián, tymián a s citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a vaříme mírným varem téměř doměkka. Pak scedíme a necháme vychladnout.
Do druhého kastrůlku nalijeme ocet, drobně nakrájenou cibuli, česnek vcelku, bobkový list a uvedeme do varu. Pod pokličkou necháme vařit na mírném plameni, dokud cibule nezměkne. Pak přimícháme olej, kečup, sůl a pepř. Horkou omáčku nalijeme na kloboučky hub, zakryjeme pokličkou a vychladlé dáme do chladničky do druhého dne uležet. Před podáváním vyndáme česnek a bobkový list.
Servírujeme v menších miskách jako předkrm, nebo k vínu.