Postup přípravy receptu Marocké kuře:
Kuře rozporcujeme na menší kousky. Samozřejmě můžeme použít i kuřecí stejky, případně kuřecí prsa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Meruňky propláchneme horkou vodou a necháme okapat. A připravíme si drůbeží vývar (třeba z kostky).
V hlubším kastrolu rozehřejeme olej a kousky kuřete na něm opečeme ze všech stran. Potom přidáme cibuli a necháme ji zpěnit, zalijeme vývarem, přidáme skořici, sůl, pepř, meruňky, trochu nastrouhaného muškátového oříšku (malinko), kurkumu a citrónovou šťávu. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Zatím si omyjeme a na půlkolečka nakrájíme cukety (musí být skutečně mladé (malé) a krájíme je i se slupkou. Přidáme je k téměř měkkému masu, lehce promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Společně vše ještě asi 10 minut podusíme. Poté vyjmeme skořici.
Každou porci posypeme opraženými mandlemi. Podáváme s rýží nebo s bílým chlebem.