Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
16. 11. 2009 Hovězí maso
Příprava receptu Roštěná se šunkou a vejcem: Plátky masa naklepeme, po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Pak je osolíme, opepříme, pokapeme jednou lžící oleje a na hodinku vložíme do lednice. Na zbylém oleji je prudce opečeme a přendáme na ta ... …více»
|
16. 11. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Masovo-houbová směs: Do hlubšího kastrolu na trochu oleje vložíme maso nakrájené na kostky a opečeme ze všech stran. Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Pak ji přidáme k masu. Cuketu, stroužky česneku a očištěné houb ... …více»
|
16. 11. 2009 Drůbeží maso
Příprava receptu Kuřecí řízky v houbovo-smetanové omáčce: Kuřecí řízky omyjeme a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Na másle zpěníme cibulku, kterou jsme nakrájeli najemno a přidáme pokrájené houby. Trochu podlijeme, osolíme, opepříme a dochutíme Podravkou ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Husa divoká pečená s bylinkami: Husu omyjeme a osolíme i zevnitř. Přes noc odložíme na chladné místo.
Petrželku, tymian, šalvěj, bazalku a majorán drobně nasekáme a smícháme s máslem. Směsí potřeme hus i zevnitř, vložíme do ní jabl ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Zaječí závitky: Maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Osolíme, opepříme a obložíme plátky anglické slaniny, olivami, kousky oloupaného citrónu, zavineme, provážeme provázkem a osmahneme na másle. Maso za stálého p ... ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Dušený zajíc se sardelemi: Zajíce očistíme, dobře omyjeme a naporcujeme. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zajíce, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymianu, bobkový list a přikryté pomalu dusíme. ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Dušený zaječí hřbet s rajčaty: Hřbet omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme a na rozpuštěném másle pečeme. Když je maso měkké, přidáme rajčatový protlak dle chuti citrónovou šťávu, víno a trochu cukru. Všechno společně ... …více»
|
16. 11. 2009 Zvěřina
Příprava receptu Ražniči ze zajíce: Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na jehly střídavě napichujeme maso, nakrájenou šunku, kolečka cibule, kousky slaniny a všechno osolíme a opepříme. Ražniči na oleji osmahneme, podlijeme v ... …více»
|
15. 11. 2009 Hovězí maso
Příprava receptu Pivovarský guláš s cibulkou: Nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova až do tmava na oleji, přidáme na kostky pokrájené maso. Krátce podusíme, jakmile maso pustí šťávu, osolíme, přidáme červenou papriku a pepř a podlijeme pivem a d ... …více»
|
15. 11. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Katův šleh s Kunovjankou: Maso nakrájené na nudličky okořeníme a necháme odležet 24 hodin. Na oleji dusíme, přidáme Kunovjanku a skleničku kečupu /menší/ a feferonky a ještě krátce osmahneme. Jako příloha se hodí hranolky. ... …více»
|