Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
4. 10. 2009 Hovězí maso
Příprava receptu Roštěné na cibuli, slanině a vínu: Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit v těžkém litinovém pekáči. Na slaninu položíme osolené a opepřené pláty masa. Osolené a opepřené maso potom bohatě posypeme provensálským kořením. Sil ... …více»
|
4. 10. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Zapečené kosti z kotlet: Kosti dáme na dno pekáče, osolíme je, opepříme a poklademe kousky másla. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních, občas podléváme vodou. Jíme s chlebem a hořčicí. ... ... …více»
|
4. 10. 2009 Telecí maso
Příprava receptu Telecí nudličky s ančovičkami a kapary: Maso nakrájíme na nudličky, žampióny na plátky, cibuli, ančovičky, kapary a petrželku nadrobno. Telecí maso na rozpáleném olivovém oleji rychle orestujeme. Když jsou nudličky masa opečené ze všech str ... …více»
|
3. 10. 2009 Drůbeží maso
Příprava receptu Kuřecí kousky: Kuřecí maso a cibuli nakrájíme na kousky. Cibuli osmahneme a přidáme maso, podlijeme vodou, ochutíme špetkou pepře a soli. Když je maso měkké přidáme hrášek a zahustíme tatarkou. Za stálého míchání ... …více»
|
3. 10. 2009 Mleté maso
Příprava receptu Sekaná na zelí s tortelinami: Mleté maso opražím na oleji s cibulkou, sůl, pepř podle chuti a bobk. list. Přidám rajčata, rajský protlak, zelí nakrájené, mírně podliju a dusím do měkka. Pro nedietňáky vmíchám uvařené torteliny, po ... …více»
|
3. 10. 2009 Drůbeží maso
Příprava receptu Kuře s chutnou přílohou: Kuře naporcujeme, osolíme a okmínujeme, podlejeme vývarem, nahoru dáme plátky másla pečeme klasicky. Pak si nakrájíme na kostičky špek, vzniklé škvarečky odložíme na talířek a ve zbylém tuku opečeme c ... …více»
|
3. 10. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Zapékané brambory s vepřovým masem a zeleninou: Syrové brambory nakrájíme na kolečka. Maso naklepeme.
Do vymazané zapékací mísy vkládáme na kolečka brambor tak, aby se sytě zakrylo dno. Na ně pokládáme naklepané vepřové maso, které osolíme, opepř ... …více»
|
2. 10. 2009 Hovězí maso
Příprava receptu Italská pečeně: Hovězí maso naklepeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Do připraveného hrnce dáme tuk, nakrájenou na nudličky slaninu, na drobno nakrájenou cibuli, pepř, nové koření, špetku tymiánu a očištěná rajčat ... …více»
|
2. 10. 2009 Mleté maso
Příprava receptu Mletá placka s rajčaty: Mleté maso okořeníme, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, namočený rohlík a kysanou smetanu. Do pekáče uděláme placku, kterou poklademe kolečky rajčat a zasypeme sýrem. Dáme na 45 minut upéct ... …více»
|
2. 10. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Maďarské fazole: Fazole uvaříme doměkka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nařezanou klobásu a opražíme. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme, dochutíme octem a cukrem.
Nakonec vmícháme smetanu a prohřejeme. ... …více»
|