Použité suroviny receptu Roštěné na cibuli, slanině a vínu:
2 porce hovězí roštěné
| 4 cibule velké
| 300 g angl. slaniny
| 1/8 másla
| provensálské koření
| franc. hořčice
| pepř a sůl
| 750 ml červeného vína
Postup přípravy receptu Roštěné na cibuli, slanině a vínu:
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit v těžkém litinovém pekáči. Na slaninu položíme osolené a opepřené pláty masa. Osolené a opepřené maso potom bohatě posypeme provensálským kořením. Silně (ve vrstvě asi 1 cm) potřeme francouzskou hořčicí. Na to vše nasypeme cibuli nakrájenou na kostičky a necháme maso na mírném plameni opékat asi 10 minut. Maso se po celou dobu přípravy NEOTÁČÍ, jen se lehce vodorovnými pohyby protřepává celá nádoba. Po cca 10 minutách se na cibuli nechá rozpustit máslo a maso se dále (stále na mírném plameni) opéká za občasného protřepání dalších cca 10 minut. Poté se vše zalije vínem tak, aby bylo ponořené a odkryté se dusí, dokud maso nezměkne a z cibule a ostatních ingrediencí se nevytvoří hustá šťáva.
Fotky receptu Roštěné na cibuli, slanině a vínu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!