![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
17. 04. 2011 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mleté maso smícháme, přidáme v mléce namočenou housku, osolíme, opepříme a vypracujeme fáš. Ze směsi uděláme šišky. Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a zeleninu. Na tento základ vložíme přip ... …více»
|
![]() |
17. 04. 2011 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Směs na kostičky nakrájené šunky, hrášku a vajec osolíme, opepříme a necháme na ohni mírně zhoustnout. Do telecí kýty utvoříme pomocí špičatého nože kapsu, kterou vyplníme touto směsí. Otvor uzavřeme ... …více»
|
![]() |
16. 04. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nejprve upečeme maso a necháme ho prochladnout. Na strojku umeleme slaninu, rozpálíme ji na pánvi a dozlatova v ní opečeme jemně nakrájenou cibuli. Pečené maso a syrová játra společně dvakrát pomeleme ... …více»
|
![]() |
15. 04. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kýtu opláchneme a rozdělíme na menší kousky, potřeme česnekem a solí, vložíme do pekáče na kolečka nakrájené cibule, přidáme sádlo nebo olej a mírně podlijeme vodou. Pečeme za občasného přelévání masa ... …více»
|
![]() |
15. 04. 2011 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z roštěnky nakrájíme 4 plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a na poloviční dávce másla opečeme. Vařený nebo sterilovaný chřest zahřejeme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvr ... …více»
|
![]() |
15. 04. 2011 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kostičky vložíme do misky, do které dáme půl skleničky tatarské omáčky s prolisovaným česnekem. Maso důkladně obalíme v omáčce, osolíme a necháme odležet v lednici. P ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2011 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kachnu potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Kachnu naplníme plátky z jednoho oloupaného pomeranče a jednoho jablka, jedním bobkovým listem a petrželkou. Kachnu dáme péci a podléváme ji. Když u ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, okořeníme a rozložíme na ně sterilované zelí. Přidáme párek, zabalíme a vzniklý závitek upevníme párátky. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. P ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2011 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kotlety omyjeme a vysušíme papírovou utěrkou. Posolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením a pokapeme olejem a dáme na 2 hodiny odležet do lednice.
Připravíme si omáčku a to tak, že horkou vodou ... …více»
|
![]() |
13. 04. 2011 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fleky uvaříme a scedíme. Propláchneme je studenou vodou a zakapeme olejem. Kapustu očistíme, nakrájíme, osmahneme na oleji a podlijeme polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. ... …více»
|