Použité suroviny receptu Kachní prsíčka víc jak dobrá :
2 veká kachní prsa nebo 4 malá
| 4 velké stroužky česneku
| 8 lžic olivového oleje
| mořská sůl
| mletý černý pepř
| 1 hlávka 1 hlávka křupavého salátu
| 4 lžíce neušlehané šlehačky
| 4 lžíce balsamického octa, nebo podle chuti
Postup přípravy receptu Kachní prsíčka víc jak dobrá :
Kachní prsa přivéct k pokojové teplotě. Odloupnout jejich kůži i s tukem. Kůži nakrájet na jemné proužky a ty položit na mřížku položenou nad plechem s okrajem. Vložit do 200°C předem poředehřáté trouby. Nechat je opražit do křupava a potom osušit na papírovém ubrousku. (Sádlo uschovat třebas na chleba, nebo jiné použití.)
Prsa ochutit solí a pepřem a položit je do oleje s česnekem nakrájeným na tenké plátky. Vše marinovat asi 1 hodinu.
Vyjmout prsa z marinády a položit je na suchou rozpálenou pánev. Osmažit je po 2 minuty na každé straně (digestoř zapnutý, nebo ve velice horké troubě). Osmažená prsíčka položit na desku a volně přikrýt alobalem. Nechat je odpočnout.
Salát nakrájet na proužky. Část česnekového oleje dát na pánev a salát na něm bleskově osmažit do uvadnutí. Přidat smetanu, osolit a opepřit a zalít trochou octa. Rozdělit na talíře.
Nakrájet prsíčka na 45° na plátky (musí být pěkně růžová uvnitř) a naaranžovat je na salát.
Nakonec ještě povrch pokapat octem a ozdobit kudrlinkami křupavé kůže.
Podávat s bramborovou kaší, nebo šťouchanými brambory.
Fotky receptu Kachní prsíčka víc jak dobrá :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!