Postup přípravy receptu Krůtí špízy s kari omáčkou:
Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na hranoly. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a rozdělíme na dílky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na širší proužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. 
Marinádu připravíme smícháním 2 dl olivového oleje se sójovou omáčkou, polévkovým tekutým kořením a utřeným česnekem. Část marinády oddělíme k potírání masa při grilování. 
Kari omáčka: Lučinu smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme kari kořením, bílým pepřem a solí. 
Nakrájené krůtí maso vložíme do marinády a necháme odležet nejméně 12 hodin. Potom maso vyjmeme a osušíme a podle potřeby přisolíme. Marinádu již dále nepoužíváme. 
Nyní na jehly střídavě napichujeme slaninu, papriku, maso, a cibuli. Krůtí špízy grilujeme za občasného potírání oddělenou marinádou dozlatova. 
Krůtí špízy podáváme s chlebem nebo bílým pečivem, zeleninou a kari omáčkou.