Postup přípravy receptu Kuřecí prsa se žampionovou omáčkou:
Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikovou vegetou a pokapeme worcesterovou omáčkou. Necháme chvíli v chladu uležet.
Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Žampiony omyjeme a rozkrájíme na malé kousky nebo slabé plátky, podle velikosti hlavičky houby. Cibuli osmažíme na másle. Když zesklovatí, přidáme k ní žampiony a smažíme, dokud houby nezměknou a neztmavnou. Podlijeme asi lžící vody, osolíme, opepříme a ještě chvíli dusíme. Pak přilijeme smetanu, do které jsme ještě za studena rozkvedlali lžičku solamylu a 2 lžíce mléka. Mícháme a ohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Podle chuti případně dokořeníme.
Usmažená kuřecí prsa poléváme žampionovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou usmažené bramborové krokety.