Postup přípravy receptu Kuřecí roláda s bylinkovou omáčkou:
Pórek očistíme, umyjeme a nařežeme na čtyři stejně velké osmicentimetrové kusy. Ve vařící osolené vodě uvaříme do poloměkka. Zcedíme, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Každý kus pórku obtočíme dvěma plátky šunky. Kuřecí řízky po jednom vložíme do mikrotenového sáčku, jemně naklepeme, posolíme, okořeníme a posypeme sušenou šalvějí. Na spodek každého řízku položíme pórek, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití. Znovu osolíme, opepříme a posypeme šalvějí. V hrnci rozpálíme malé množství oleje. Rolády z každé strany opečeme, podlijeme sherry a zeleninovým vývarem (vodou). Přikryjeme a mírně dusíme asi 15 minut. Kuřecí rolády vyjmeme z hrnce, přilijeme masový vývar, necháme projít varem a vmícháme nasekanou petrželku. Roládu nakrájíme na větší plátky. Podáváme s omáčkou, těstovinami, brambory nebo rýží.