Plátky masa na okrajích nakrojíme, jemně naklepeme a potřeme asi 2 lžícemi sójové omáčky. Pak je necháme hodinku odležet. Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké měsíčky. Cibuli a česnek nadrobno pokrájíme.
Uleželé kuřecí zprudka opečeme na rozpáleném oleji a vyndáme na talíř. Do výpeku vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme jablka a maso, okořeníme kmínem, zázvorem, skořicí, dáme vegetu podle chuti a vše zalijeme vínem. Na mírném ohni dusíme směs 30 minut. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou. Před koncem dušení přidáme zbytek sójové omáčky a máslo.
Kuřecí specialitu podáváme s hranolky, rýží nebo bramborovou kaší. Záleží na chuti.
Fotky receptu Kuřecí specialita:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!