Použité suroviny receptu Kuřecí stehna pražského uzenáře:
1,3 kg stehen
| 100 g libových párků
| 100 g anglické slaniny
| 100 g šunky
| olej
| 100 g cibule
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| mletá sladká paprika
| 1/2 l vývaru z kostky
| 5 kuliček nového koření
| pepř
| sůl
| 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Kuřecí stehna pražského uzenáře:
Stehna omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou a šunkou nakrájenou na malé klínky. Stehna prudce opečeme na dobře rozpáleném oleji a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Ve chvíli, kdy je cibule dozlatova, přidáme protlak, mletou papriku a ještě chvíli restujeme. Zalijeme polovinou vývaru a dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Pak stehna vyjmeme a do základu přidáme nové koření, pepř a sůl. Zaprášíme moukou, kterou dobře rozmícháme. Potom pomalu přilijeme zbylý vývar a 30 minut vaříme. Nakonec přecedíme. Párky nakrájíme na kolečka a vložíme do hotové omáčky. Jako příloha se nejlépe hodí knedlíky.
Fotky receptu Kuřecí stehna pražského uzenáře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!